Bioventus Opent Internationaal Hoofdkantoor En Lanceert Producten in Nederland (Dutch)

HOOFDDORP, Nederland – Bioventus, een wereldwijd marktleider op het gebied van actieve orthopedische behandeling, heeft vandaag een Nederlandse vestiging geopend, samenvallend met de officiële opening van het nieuwe internationale hoofdkantoor in Hoofddorp. Het nieuwe Biologics bedrijf levert klinisch bewezen, kosteneffectieve oplossingen die mensen helpen bij een snelle en veilige genezing.

Bioventus, met de hoofdvestiging van het bedrijf in de Verenigde Staten, werd eerder dit jaar opgericht als een strategisch partnerschap tussen de eigenaren – Smith & Nephew, het wereldwijde medisch-technologisch bedrijf en een investeerderssyndicaat geleid door Essex Woodlands. Met de lancering van vandaag gaat het Smith & Nephew bedrijf Biologics en Clinical Therapies in Nederland, inclusief medewerkers en producten, over naar Bioventus.

“De overgang naar Bioventus moet naadloos zijn voor patiënten en zorgverleners die al jarenlang op onze innovatieve producten en kwaliteitsdienstverlening vertrouwen,” aldus Mark Augusti, CEO van Bioventus. “Hun verkoopcontacten binnen ons bedrijf blijven hetzelfde, evenals onze productenportefeuille.

“Behalve de rebranding van onze organisatie en producten, is de enige belangrijke verandering een toename van het niveau van ondersteuning en productervaring dat wij bieden via ons nieuwe, meertalige klantenservicecentrum dat is gevestigd in ons internationaal hoofdkantoor,” voegde hij hieraan toe.

Als onderdeel van de overgang zal de merknaam van de producten van Bioventus die in Nederland worden geleverd worden veranderd van het huidige Smith & Nephew naar Bioventus. De producten zelf zullen niet veranderen en blijven dezelfde, klinisch bewezen, veilige en werkzame oplossingen die artsen en patiënten kennen en vertrouwen. Deze zijn:

• EXOGEN® Ultrasoon botgenezingssysteem – een product dat in Europa geïndiceerd is voor de versnelling van de genezing van fracturen en de genezing van botten die traag genezen (delayed union) of botten die niet volledig genezen (non-union). Gebleken is dat EXOGEN 86 procent van de non-union-fracturen geneest* en de genezing van nieuwe fracturen tot 38 procent sneller laat verlopen dan normaal**. EXOGEN is door Bioventus ontwikkeld en in de handel gebracht in landen over de hele wereld. (Zie de onderstaande EU-indicatieverklaring.)

• DUROLANE® – een éénmalige injectie, 3 ml, gewrichtsbehandeling ter verlichting van lichte tot matige osteoartritis (OA) pijn in alle maten van synoviaalgewrichten. Een 1 ml versie van het product, DUROLANE SJ, is ook verkrijgbaar en geïndiceerd voor behandeling van OA-pijn in kleine gewrichten. DUROLANE is ontwikkeld door Q-Med AB en door Bioventus in de handel gebracht in een groot aantal landen buiten de VS. (Zie onderstaande EU-indicatieverklaring.)

Over Bioventus
Bioventus is een Biologics bedrijf dat klinisch bewezen, kosteneffectieve producten levert die mensen helpen snel en veilig te genezen. De innovatieve producten van het bedrijf zijn marktleidende hulpmiddelen, behandelingen en diagnostica die het bedrijf tot een wereldmarktleider maken op het gebied van actieve orthopedische genezing. Gebouwd op een commitment van hoge kwaliteitsnormen, op bewijs gebaseerde geneeskunde en sterk ethisch gedrag, is Bioventus een vertrouwde partner voor artsen wereldwijd.

Bezoek voor meer informatie www.BioventusGlobal.com of volg het bedrijf op (www.facebook.com/bioventus) of Twitter (@BioventusGlobal / www.twitter.com/BioventusGlobal).

EXOGEN en het Bioventus logo zijn geregistreerde handelsmerken van Bioventus LLC. DUROLANE is een geregistreerd handelsmerk van Q-Med AB.

* Nolte et al (2001) Low Intensity Pulsed Ultrasound in the Treatment of Nonunions, J. Trauma 51 (4) 693-703
** Kristiansen et al (1997) J. Bone Joint Surg. 79A 961-973 Accelerated Healing of Distal Radial Fractures with the Use of Specific, Low-Intensity Ultrasound A Multicenter, Prospective, Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study; Heckman JD, Ryaby JP, McCabe J et al. (1994) Acceleration of tibial fracture-healing by non-invasive, low-intensity pulsed ultrasound. Journal of Bone & Joint Surgery – American Volume 76:26-34.

EXOGEN samenvatting van de indicaties voor gebruik in de EU:
Het EXOGEN ultrasoon botgenezingssysteem is geïndiceerd voor de non-invasieve behandeling van botdefecten (exclusief wervels en schedel), namelijk: Behandeling van delayed union en non-union, versnelling van de tijd tot genezing van nieuwe fracturen, behandeling van stressfracturen, versnelling van het herstel na osteotomie, versnelling van het herstel bij botverplaatsingprocedures, versnelling van het herstel bij distractie-osteogenese-procedures, behandeling van gewrichtsfusie. Er zijn geen bekende contra-indicaties voor het EXOGEN hulpmiddel. De veiligheid en effectiviteit zijn niet vastgesteld voor personen bij wie het skelet niet is volgroeid; zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, patiënten met cardiale pacemakers; op fracturen als gevolg van botkanker of bij patiënten met een slechte bloedcirculatie of met stollingsproblemen. Sommige patiënten kunnen gevoelig zijn voor de bij een echo gebruikte gel. De volledige voorschrijfinformatie is te vinden op www.healmybone.com.

DUROLANE samenvatting van de indicaties voor gebruik in de EU:
DUROLANE (3 ml): Symptomatische behandeling van lichte tot matige osteoartritis van de knie of heup. Bovendien is DUROLANE in de EU goedgekeurd voor de symptomatische behandeling van lichte of matige osteoartritispijn in de enkel, schouder, elleboog, pols, vingers, tenen en de temporomandibulaire en facetgewrichten.

DUROLANE SJ (1 ml): Symptomatische behandeling van lichte of matige osteoartritispijn in de enkel, elleboog, pols, vingers, tenen en de temporomandibulaire en facetgewrichten.
Zowel DUROLANE als DUROLANE SJ zijn ook geïndiceerd voor pijn na gewrichtsartroscopie in aanwezigheid van osteoartritis of na algemeen chirurgisch herstel binnen 3 maanden na de ingreep.
Er zijn geen bekende contra-indicaties. U mag DUROLANE niet gebruiken als u last hebt van infecties of een huidaandoening op de injectieplaats. DUROLANE is niet getest bij zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen. Tot de risico’s kunnen behoren voorbijgaande pijn, zwelling en/of stijfheid op de injectieplaats. De volledige voorschrijfinformatie is te vinden op www.durolane.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.